Boek
Nederlands

Een cadeautje voor egeltje

M.Christina Butler (auteur), Tina MacNaughton (illustrator)
+1
Een cadeautje voor egeltje
×
Een cadeautje voor egeltje Een cadeautje voor egeltje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Nadat Egeltje is ontwaakt uit zijn winterslaap krijgt hij van de kerstman een muts om zich warm te houden, maar deze is hem veel te groot. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen met de dieprode muts als vilten voelelement. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Cadeautjes
Titel
Een cadeautje voor egeltje
Auteur
M.Christina Butler
Illustrator
Tina MacNaughton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
One snowy night
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2012
[20] p. : ill. + zachte knuffel
ISBN
9789048306633 (hardback)

Besprekingen

Op een koude winternacht ontwaakt Egeltje uit zijn diepe winterslaap. Hij krijgt een warme muts van de kerstman die hem helaas niet blijkt te passen. Wanneer Egeltje de muts aan een van zijn vriendjes gebracht heeft, verdwaalt hij en sneeuwt in. Ondertussen maakt de muts een hele rondgang langs zijn vrienden. Egeltje wordt gevonden door zijn vrienden en in zijn eigen muts gewarmd. Dit is een zogenaamd 'soft-to-touch book': op iedere pagina is de zacht-stoffen dieprode muts van Egeltje te voelen. De vaak meer dan paginagrote platen zijn in vriendelijke, zachte kleuren getekend; ze laten een tipje kerstsfeer zien. Het verhaal wordt verteld in de verleden tijd. De tekst staat in een grote letter tussen de platen of in een wat rustiger deel van de tekening. Een gezellig winterverhaal met zoals dat hoort bij Kerst: ijzige kou en sneeuw buiten en vriendschap en warmte binnen. Geschikt voor peuters en kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Een winternacht

Een koude wind wekte Egeltje uit zijn winterslaap en net op dat ogenblik valt er ook een pakje uit de hemel. Een pakje van de kerstman met daarin een warme wollen muts. Maar hoe het verkleumde egeltje ook probeert, hij krijgt de muts niet op zijn hoofd, de stekels zitten telkens weer in de weg. Daarom besluit hij zijn muts weer in te pakken en als cadeautje achter te laten in het huis van zijn vriend Konijn, die even niet thuis is. Konijn zijn oren blijken te lang, dus verhuist de muts als kerstcadeautje naar Das. Maar met een muts op zijn hoofd hoort Das niets meer, vandaar dat Vos zomaar plots een kerstcadeautje ontvangt. Hij knipt er twee gaten in voor zijn oren en trekt zo het koude winterlandschap door. Daar ontdekt hij, net op tijd, een ondergesneeuwd heuveltje. Dit bijna bevroren hoopje blijkt Egeltje te zijn die in de gure winterkou de weg naar huis was kwijt geraakt. Gelukkig heeft Vos die warme wollen rode muts op zijn hoofd, een warm wollen dekentje waar Egeltje precies in …Lees verder