Boek
Nederlands
Een man is zijn kortetermijngeheugen kwijtgeraakt door aanraking met een nieuwe stof, waarvoor zeer veel belangstelling bestaat.
Titel
De memory man
Auteur
Meg Gardiner
Vertaler
Mieke Trouw-Luyckx
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The memory collector
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2009
367 p.
ISBN
9789024532278 (paperback)

Besprekingen

De memory man is het tweede deel in Meg Gardiners serie rond forensisch psychiater Jo Beckett, die haar debuut maakte in De dirty secrets club. Beckett wordt aan het werk gezet wanneer een zekere Ian Kanan in het ziekenhuis wordt opgenomen, nadat hij in volle vlucht de deuren van een vliegtuig wou openen en slechts met veel moeite door zijn medepassagiers kon worden overmeesterd. Eenmaal terug op de begane grond herinnert Kanan zich echter niets van het voorval en blijkt bovendien dat zijn geheugen zich elke vijf minuten wist. Beckett ontdekt dat Kanan als freelancer werkt voor een bedrijf dat experimenteert met nanotechnologie, maar niet happig is om informatie te verstrekken over hun werknemer en zijn precieze opdracht binnen de organisatie. Toch lekt uit dat Kanan werd vergiftigd met het nieuwe experimentele biowapen 'Slick', en daardoor geen kortetermijnherinneringen meer kan aanmaken. Wanneer de mensen die met Kanan in contact zijn gekomen op het vliegtuig echter o…Lees verder
Jo Buckett is forensisch psychiater en weduwe. Haar hulp wordt ingeroepen bij een man, Ian Kanan, die tijdens de landing in een vliegtuig door het lint is gegaan. Na onderzoek blijkt dat hij door besmetting met een gevaarlijke stof aan geheugenverlies lijdt, die elke vijf minuten opnieuw begint. Hij verdwijnt na bedreiging van Jo uit het ziekenhuis. Samen met politie-inspecteur Amy Tang start Jo de zoektocht naar Kanan, waarbij haar leven steeds meer gevaar loopt. In deze zinderende pageturner volgen de gebeurtenissen elkaar snel op en blijft de spanning om te snijden. Dat de voortvluchtige steeds vergeet waar hij mee bezig is, geeft een extra dimensie. De in Engeland woonachtige auteur schreef eerder 'De Dirty Secrets Club'*. Dit is haar tweede thriller met Jo Beckett in de hoofdrol. Voor liefhebbers van actiethrillers. Paperback met vrij kleine druk.

Over Meg Gardiner

Meg Gardener (Oklahoma, 15 maart 1957) is een schrijfster van thrillers en misdaadromans uit de VS.

Biografie

Meg Gardiner is geboren in Oklahoma en getogen in Santa Barbara, Californië. Ze studeerde af aan de Stanford University. Daarna werd ze advocate en docente aan de Universiteit van Berkeley.

China Lake (2002) (vertaald als Heilignacht) was haar debuutroman. Hiervoor ontving Gardiner de Edgar Award in 2009. Ze brak pas echt door toen ze de heldin Jo Beckett introduceerde in The Dirty Secrets Club (2008), de eerste roman van een "Jo Becket-cyclus', waarvan het vierde deel in voorbereiding is.

Gardiner woont thans met haar man en drie kinderen in Londen.

Bibliografie

Serie "Evan Delaney"

  1. 2002 - China Lake, vertaald als Heilignacht (2002…Lees verder op Wikipedia