Boek
Nederlands

De obscure waarheid van Mara Dyer

Michelle Hodkin (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
+1
De obscure waarheid van Mara Dyer
×
De obscure waarheid van Mara Dyer De obscure waarheid van Mara Dyer
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Mara is opgenomen in een psychiatrische instelling, waar ze behandeld wordt voor hallucinaties. Maar voor Mara is het de angstaanjagende werkelijkheid: haar ex-vriend Jude heeft haar geheim ontdekt en zint op wraak. Noah Shaw, haar enige bondgenoot, riskeert zijn leven door haar te helpen.
Titel
De obscure waarheid van Mara Dyer
Auteur
Michelle Hodkin
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The evolution of Mara Dyer
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2013
507 p.
ISBN
9789022328064 (paperback)

Besprekingen

Michelle Hodkin bewijst met haar tweede boek, De obscure waarheid van Mara Dyer, een meesteres van de spanning te zijn. In dit vervolg op De duistere kant van Mara Dyer spatten de geheimzinnigheid en angst van het papier. Mara Dyer probeert haar ex-vriendje Jude te ontlopen, die door iedereen dood wordt gewaand, maar het nu duidelijk op Mara gemunt heeft. Tegelijk wil ze haar familie ervan overtuigen dat ze niet gek is en niet hoeft opgenomen te worden in een psychiatrische inrichting. Noah is de enige die haar gelooft en haar onvoorwaardelijk steunt, ook als Mara met vreemde voorstellen komt, zoals een rituele verbranding of een bezoek aan een waarzegster. Mara komt er evenwel achter dat ook Noah zijn geheimen heeft.
Hodkin beschrijft het verhaal door de ogen van Mara. Doordat het zeventienjarige meisje een ernstige psychische stoornis lijkt te hebben, waarbij hallucinaties en waanbeelden komen kijken, is het nooit helemaal duidelijk wat er echt gebeurt of wat zic…Lees verder
Mara Dyer (17, ik-figuur) blijkt een magische gave te hebben. Ze wordt weer wakker in een ziekenhuis, deze keer op de psychiatrische afdeling. Haar ouders willen haar laten behandelen voor een zenuwinzinking. Mara beseft dat ze er alleen voor staat en dat ze voortdurend tegen iedereen zal moeten liegen als ze te weten wil komen wat er echt met haar aan de hand is. Ze is ervan overtuigd dat iemand weet heeft van haar magische gave en haar donkere verleden en dat die persoon wraak op haar wil nemen. Haar vriendje Noah is de enige die haar gelooft en haar probeert te helpen. Tweede deel van de trilogie over Mara Dyer*. Deze donkere thriller met fantasy-elementen is bij momenten nog akeliger en spannender dan het eerste deel. Soms wordt het verhaal enigszins langdradig, maar de finale, waarin een stukje van het mysterie rond Mara wordt onthuld, maakt veel goed. Voor lezers vanaf ca. 15 jaar die houden van een flinke dosis spanning en romantiek.

De obscure waarheid van Mara Dyer

Dit boek is een waardig vervolg op ‘De duistere kant van Mara Dyer’. Mara wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis om behandeld te worden voor een zenuwinzinking. (Zo eindigde het eerste deel. Iedereen denkt dat ze nog steeds lijdt aan hallucinaties als een gevolg van het traumatische verlies van haar ex-vriendje, diens zus en haar beste vriendin. Ze blijft verschijningen zien van haar ex-vriend, Jude. Al is het   bewezen dat Jude gestorven is (ze hebben zijn handen gevonden) toch raakt Mara er meer en meer van overtuigd dat Jude nog leeft. Volgens haar achtervolgt hij haar en probeert hij haar te vermoorden. In haar omgeving gebeuren er regelmatig vreemde dingen.
Alleen Noah gelooft haar. In het eerste boek zijn we al te weten gekomen dat Mara en Noah een mysterieuze gave hebben. Noah kan mensen ‘genezen’ en Mara kan mensen pijnigen/doden met haar gedachten. Een mysterieus duo dus, dat mekaar 'goed aanvult'. Noah gelooft ook dat Jude nog leeft en het gemunt heeft op Mara…Lees verder

Suggesties