Boek
Nederlands

Groen in elke ruimte

Modeste Herwig (auteur)
+1
Groen in elke ruimte
×
Groen in elke ruimte Groen in elke ruimte

Groen in elke ruimte

Informatie in woord en beeld over de keuze en verzorging van tweehonderd klassieke en nieuwe kamerplanten.
Titel
Groen in elke ruimte
Auteur
Modeste Herwig
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Een kamer vol planten
Uitgever
Houten: Terra, 2017
184 p. : ill.
ISBN
9789089897268 (paperback) 9789089899651 (paperback)

Besprekingen

Handzame, duidelijk en vlot geschreven uitgave van een bekende tuinboekenschrijfster over de keuze en verzorging van tweehonderd klassieke en nieuwe kamerplanten. Deel I bevat wat summiere weetjes, deel II karakteristieken van afzonderlijke planten, die volgens een groot aantal thema’s gerangschikt zijn, zoals de bladvorm, klimmers en hangers, planten in een mosbal, bonsai en drijvende planten. Bij alle planten zijn de verzorgingstips erg klein gedrukt. In deel III wordt in het algemeen het effect van licht, temperatuur, water, luchtvochtigheid en verpotten op kamerplanten uitgelegd. Hierin komt ook het oplossen van problemen aan bod. Alle hoofdstukken bevatten veel kleine fletse kleurenfoto’s. De plantenlijstjes achterin die op andere thema’s gebaseerd werden, zijn ook handig bij de keuze van geschikte planten. Het boek bevat tevens een plantenregister op de Nederlandse naam en een op de wetenschappelijke. Geschikt voor iedereen die het woon- of kantoorinterieur aantrekkelijker wil m…Lees verder

Over Modeste Herwig

Modeste Herwig (Leiden, 18 augustus 1963) is een Nederlands schrijver, tuinfotograaf en tuinontwerper.

Biografie

Jeugd

Herwig komt uit een groene familie; de geschiedenis van de familie Herwig als hoveniers gaat terug naar 1700. Haar grootvader A.J. Herwig schreef boeken, verzorgde een radiorubriek en artikelen in onder andere Margriet. Herwigs vader is Rob Herwig, fotograaf, schrijver van tuinboeken.

Ze groeide op in Lunteren op de boerderij Nieuw Zeggelaar. Op ongeveer 3 hectaren omliggend land, legde haar vader borders en twaalf siertuinen aan, die voor publiek waren opengesteld. Herwig was acht jaar werkzaam in deze modeltuinen. Op 15-jarige leeftijd begon ze met het fotograferen van bloemen en tuinen.

Carrière

Herwig levert advies over tuinontwerp, beplantingsplannen en pl…Lees verder op Wikipedia