Boek
Nederlands

De rebellen van de koning

Morgan Rhodes (auteur), Selma Soester (vertaler)
+1
De rebellen van de koning
×
De rebellen van de koning De rebellen van de koning
In de reeks:
Genre:
De kwaadaardige koning van Mytica wil de prinses van Auranos dwingen te trouwen met zijn zoon. De prinses besluit een bondgenootschap te sluiten met haar voormalige vijand, de rebellenleider.
Titel
De rebellen van de koning
Auteur
Morgan Rhodes
Vertaler
Selma Soester
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rebel spring
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2014
391 p. : ill.
ISBN
9789024563265 (paperback)

Besprekingen

De rebellen van de koning is het tweede boek uit de vierdelige young adult-fantasyreeks van de Canadese Morgan Rhodes. In deze sequel is Rhodes, voortbouwend op haar kundig verweven basishistorie, al wat meer opgeschoven richting een eigen stem. Intussen lost ze echter iets te veel de spanningsdraden en blijven de personages al te veel aan de oppervlakte. Elegant, maar uit balans.
Net zoals in boek één vormt de politieke achtergrond de kronkelende verbinding die de vier jonge hoofdpersonages samenbrengt en hen in de richting van enkele moeilijke beslissingen dirigeert. Magie blijkt voor elk van hen een zegen en tegelijk een vloek.
Ondanks enkele verrassende bewegingen en toenaderingen, (on)voorspelbare koerswijzigingen, breuken en liefdesverklaringen lijken de personages tijdens een groot deel van de kleine vierhonderd pagina's vooral rond hun doel — en elkaar — heen te dansen. Rhodes houdt de pas duidelijk in. En hoewel dat zorgt voor een zekere rust, dreigt de span…Lees verder
Spannend vervolg op het fantasy-debuut 'De wraak van de kroonprinses'*. Met behulp van de magische krachten van zijn pleegdochter Lucia heeft de verraderlijke Gaius de koninkrijken Auranos en Limeros veroverd. Hij heeft grootse plannen voor zijn nieuwe koninkrijk en laat een bizarre weg aanleggen naar de Verboden Bergen, die duizenden dwangarbeiders het leven kost. Ondertussen is prinses Cleiona van Auranos een gevangene in haar eigen paleis en wordt ze gedwongen om te trouwen met Magnus, de zoon en troopvolger van Gaius. Ze zint op wraak en lijkt een bondgenoot te vinden in haar voormalige vijand, de rebellenleider Jonas. Tegelijkertijd smeden de geheimzinnige Hoeders in het Heiligdom hun eigen plannen in hun zoektocht naar het Verwantschap. Kennis van het eerste deel strekt tot aanbeveling. Met een kaartje en een lijst van personages voorin. Kleine druk. Vanaf ca. 15 jaar.