Politieinspecteur Cassie Stuart en haar collega Sunil Khan onderzoeken de moord op Jimmy Sullivan die een dagboek had achtergelaten waaruit vier mogelijke verdachten naar voren komen.
Titel
Unforgotten. Season 1
Acteur
Nicola Walker Sanjeev Bhaskar Bernard Hill Tom Courtenay 1937- Trevor Eve
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2016
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2015
Speelduur
6 x 45 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717344759328

Besprekingen

Eerste seizoen van een Engelse detectiveserie uit 2015, uitgezonden door ITV, van Chris Lang met Nicola Walker (Last Tango in Halifax). Tijdens de sloop van een huis worden onder de fundering de beenderen aangetroffen van een jonge man. Inspecteur Cassie Stuart (Nicola Walker) en haar collega Sunny Khan (Anjeev Bhaskar) proberen achter de identiteit van deze man te komen. Het blijkt Jimmy Sullivan te zijn, die 39 jaar geleden vermist werd. In Jimmy’s gevonden dagboek worden de namen van vier personen aangetroffen. Tijdens hun verhoren komen steeds meer leugens aan het licht, die familie en vrienden van deze vier verdachten schokken. IMDb waardering 7.9.

Over Nicola Walker

Nicola Jane Walker (Londen, 15 mei 1970) is een Britse actrice.

Biografie

Walker werd geboren in de wijk Stepney van Londen in een gezin van twee kinderen. Zij studeerde af aan New Hall College, een college voor vrouwelijke studenten van de Universiteit van Cambridge. Hier startte zij met het acteren bij de studententheaterclub Footlights.

Walker begon in de film in 1994, met een klein rolletje in Four Weddings and a Funeral. Daarna speelde zij meerdere rollen in films en televisieseries. Zij is bekend van haar rollen als Ruth Evershed (Spooks), Cassie Stuart (Unforgotten) en Hannah Stern (The Split, met tegenspeler Barry Atsma). Naast het acteren voor televisie is zij ook actief in het theater.

Walker is getrouwd met acteur Barnaby Kay met wie zij een zoon heeft (2006).

Filmografie

Speel…Lees verder op Wikipedia