Boek
Nederlands

De Grand Prix

Olav Mol (auteur), Erik Houben (auteur), Renée Rienties (illustrator)
Sam (8, ik-persoon) ziet op tv hoe de 18-jarige Bas Vandamme een belangrijke racewedstrijd wint. Sam weet het zeker: hij wil ook racecoureur worden. Hij is nog te jong, maar hij leert wel goed karten. En als de Grand Prix naar Nederland komt, wil Sam daar natuurlijk heen! Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Autorally's
Titel
De Grand Prix
Auteur
Olav Mol Erik Houben
Illustrator
Renée Rienties
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2021
176 p. : ill.
Verschijningsdatum
17-08-2021
ISBN
9789021448060 (paperback)

Besprekingen

Sam is dol op racen en alles wat daarmee te maken heeft. Als hij op tv Bas Vandamme, een jonge, Nederlandse racecoureur, de Grand Prix ziet winnen, weet Sam het helemaal zeker: hij wil ook een racecoureur worden! Helaas is hij nog te jong voor een echte raceauto, maar hij kan al wel gaan karten en doet zelfs mee met een echte kartwedstrijd. Als de Grand Prix naar Nederland komt, wil Sam daar natuurlijk heen. Maar gaat hem dat wel lukken? Dit boek is geschreven door Olav Mol, een bekende naam uit de racewereld. De Formule 1-presentator schreef over Sam en zijn grootste passie racen. Het Snelle Sam-logo op de cover doet vermoeden dat het zelfs gaat om een eerste deel in een serie. Het verhaal over Sam is misschien geen literair hoogstandje, maar zijn enthousiasme over racen weet Mol erg leuk over te brengen. Allerlei aspecten van racen en van auto’s komen aan bod. Het boek is dan ook absoluut een aanrader voor alle racefans. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Olav Mol

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door autosport.nu

Olav Mol (Bloemendaal, 20 januari 1962) is een Nederlands commentator en presentator van de Formule 1. Mol was voor zijn Formule 1-avontuur dj, maar verzorgt ondertussen al sinds 1991 zo goed als onafgebroken het Formule 1-commentaar. Hij staat bekend om zijn energieke stijl van verslaggeving.

Biografie

Formule 1

Mol maakte zijn debuut als Formule 1-commentator bij NOS Studio Sport in dienst van de NOS tijdens de Grote Prijs van Monaco in 1991. In januari 1992 verhuisde hij mee naar RTL, toen zij de uitzendrechten van de sport verwierven. Vanaf 1995 werd hij bijgestaan door Allard Kalff, waarbij Mol het commentaar verzorgde en Kalff pitreporter was. In 2000 besluit Kalff te stoppen met verslaggeven en werd opgevolgd door Jack Plooij nadat Plooij in de jaren negentig al enkele keren voor Kalff inviel.

In 2004 verhuisde Mol opnieuw mee, dit keer naar SBS, waar de Formule 1 tot en met 2006…Lees verder op Wikipedia