Boek
Nederlands

Doe je mee? : alles over vriendschap

Pauline Oud (auteur)
+1
Doe je mee? : alles over vriendschap
×
Doe je mee? : alles over vriendschap Doe je mee? : alles over vriendschap

Doe je mee? : alles over vriendschap

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Hoe maak je nieuwe vrienden? En moet je altijd hetzelfde leuk vinden om vrienden te blijven? Leer alles over vriendschap in dit boek. Informatief prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Doe je mee? : alles over vriendschap
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[34] p. : ill.
ISBN
9789044849356 (hardback)

Besprekingen

Een educatief prentenboek voor de jongsten over sociale vaardigheden, in het bijzonder vriendschap. Het boek vertelt op lichtvoetige toon wat vrienden zijn, hoe nieuwe vrienden gemaakt kunnen worden, dat het niet erg is om soms anders te zijn of ruzie te maken en nog meer. Aan de hand van korte verhaaltjes worden verschillende situaties inzichtelijk gemaakt. Met vriendelijke gekleurde illustraties. Pauline Oud (Hilversum, 1963) is (onder andere) schrijver, grafisch ontwerper, illustrator en jeugdauteur. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Ik, jij en wij*'. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Over Pauline Oud

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Hannah Nijland

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia