Boek
Nederlands

De staat van de prostaat

Piet Hoebeke (auteur)

De staat van de prostaat

Praktische en medische informatie over de functie van de prostaat en de mogelijke aandoeningen bij dit orgaan.
Titel
De staat van de prostaat
Auteur
Piet Hoebeke
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2021
184 p. : ill.
ISBN
9789463931212 (paperback)

Besprekingen

De auteur is uroloog en voorzitter van de vakgroep Uro-Gynaecologie van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van het Universitair Ziekenhuis Gent. In het boek geeft de auteur veel informatie over de prostaat van de mens. Hij schreef ook een vergelijkbaar boek over de penis ('De penis : weetjes en kneepjes voor dagelijks gebruik', 2019)*. In de eerste vijf hoofdstukken komen de bouw en de functie van de prostaat en de nabijgelegen organen beschreven. Een tweetal zwart-witschemata ondersteunt de tekst op een duidelijke wijze. De volgende hoofdstukken gaan over de mogelijke ziekten van de prostaat. De onderzoeken bij prostaatproblemen worden ook duidelijk besproken. Achtereenvolgens passeren prostaatontsteking, de prostaatvergroting en prostaatkanker de revue. Zeer veel aandacht is er ook voor de behandeling van de ziekten van de prostaat met medicamenten, hormoonbehandelingen en typen van operaties. Kort wordt ook besproken welke voedingsmiddelen gezond zijn voor de pros…Lees verder

Over Piet Hoebeke

Piet Hoebeke (1962) is een Belgische hoogleraar en uroloog. Hij werd bekender door de VIER reeks Topdokters en daarnaast ook door zijn deelname aan de Slimste Mens ter Wereld in 2015.

Biografie

Piet Hoebeke is verbonden aan het UZ Gent als diensthoofd en vakgroepvoorzitter Uro-Gynaecologie.

Hoebeke is tevens fellow bij de European Board of Urology en fellow bij de European Association of Paediatric Urology. Daarnaast is hij ook editor van het medisch vaktijdschrift "Journal of Paediatric Urology".