Boek
Nederlands

Van In. Episode 4

Pieter Aspe (auteur)

Van In. Episode 4

Genre:
De gepensioneerde commissaris Van In doet onderzoek naar de levenswandel van de beoogde erfgenamen van een rijke magnaat.
Titel
Van In. Episode 4
Auteur
Pieter Aspe 1953-2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Brugge: Aspe NV, 2020
300 p.
ISBN
9789022337615 (paperback)

Besprekingen

Een terminaal zieke, superrijke magnaat wil zijn fortuin na zijn dood nalaten aan zijn naaste familie maar wil eerst een onderzoek laten doen naar hun recente levenswandel. De gepensioneerde Brugse commissaris Van In is daarmee snel klaar en ook een miljoen rijker. Zijn vriendin Rein werkte bij Europol maar wordt nu de nieuwe Korpschef in Brugge en vraagt de zich vervelende Van In haar te helpen bij het onderzoek naar een moord. Ondertussen monden de opdrachten die de erfgenamen moeten vervullen voor ze aanspraak kunnen maken op hun deel van de erfenis, uit op een nieuwe moord. De vertrouwensman van de magnaat, een dwerg, moet toezien op de correcte afhandeling van de taken maar al snel blijkt dat beide zaken verband houden en dat er meer aan de hand is. Van In rookt en drinkt nog net zo veel als vroeger maar zijn hersenen functioneren nog goed. De plot rammelt nogal in dit vierde deel* rond de gepensioneerde commissaris maar als je je niet stoort aan de veelvuldige vrouwonvriendelijk…Lees verder

Over Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Pieter Aspe, pseudoniem van Pierre Anna Gaston Aspeslag, (Brugge, 3 april 1953 – aldaar, 1 mei 2021) was een Vlaams schrijver.

Levensloop

Pieter Aspe studeerde aan het Sint-Leocollege in Brugge. Hij was voltijds auteur sinds 1996. Daarvoor werkte hij onder andere als magazijnier, verkoper, seizoenagent bij de zeevaartpolitie, fotograaf en studiemeester. Hij was ook enkele jaren conciërge en koster van de Heilig-Bloedkapel in Brugge. In 1976 was hij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de dissidente lijst 'Christen democraten' maar hij werd niet verkozen.

Werk

Pieter Aspe schreef misdaadromans met als hoofdpersonen hoofdinspecteur Pieter Van In en substituut (officier van justitie) Hannelore Martens, die in het debuutverhaal Het vierkant van de wraak zijn geliefde wordt. De meeste verhalen spelen zich in Brugge af, alhoewel 13, Ontmaskerd, Op Drift…Lees verder op Wikipedia