Boek
Nederlands

Het geheim van Flora

Rachel Hore (auteur), Els van Son (vertaler)
Een vrouw vlucht tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar twee dochters naar het landhuis waar haar man zijn jeugdzomers doorbracht. Daar komt ze achter verborgen geheimen, waardoor ze alle zekerheid in haar leven verliest.
Onderwerp
Wereldoorlog II
Titel
Het geheim van Flora
Auteur
Rachel Hore
Vertaler
Els van Son
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
One moonlit night
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2023
395 p.
ISBN
9789022599129 (paperback)

Besprekingen

Een meeslepende roman over een vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog naar een landhuis trekt, waar ze achter verborgen geheimen komt. Maddie vlucht met haar twee dochters naar het landhuis in Norfolk, waar haar man Philip zijn jeugdzomers doorbracht. Philip wordt echter vermist op de slagvelden van Noord-Frankrijk. Terwijl Maddie worstelt met de angst en onzekerheid, ontdekt ze geheimen uit Philips verleden, met name over een mysterieuze vrouw genaamd Flora. Langzaam verliest ze alle zekerheid in haar leven. Invoelend en toegankelijk geschreven. Rachel Hore (Surrey, 1960) is een bekende Britse schrijver. Ze schreef vele boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Rachel Hore

Rachel Hore (Surrey, 26 januari 1960) is een Brits schrijfster van romantische fictie. Zij woont met haar echtgenoot -de auteur D. J. Taylor- en hun drie kinderen in Norfolk.

Na het bestuderen van de moderne geschiedenis aan St Catherine's College (Oxford) werkte Hore bij uitgeverij HarperCollins totdat zij met haar gezin verhuisde naar Norfolk. Sindsdien geeft zij les in creatief schrijven en publiceren aan de Universiteit van East Anglia. Haar boeken zijn ook in het Nederlands vertaald.

Bibliografie

  • 2006 - The Dream House, Nederlandstalig: Het droomhuis
  • 2007 - The Memory Garden, Nederlandstalig: De droomtuin
  • 2009 - The Glasspainter's Daughter , Nederlandstalig: Zomers licht
  • 2010 - A Place of Secrets, Nederlandstalig: Sterrennacht
  • 2011 - A Gathering Storm, Nederlandstalig: De naderende storm
  • 2013 - Lees verder op Wikipedia