De roekeloze ambities van de vrouw van de baas van het Italiaanse modehuis Gucci leiden tot een spiraal van verraad, wraak en uiteindelijk moord.
Titel
House of Gucci
Regisseur
Ridley Scott 1937-
Naar het werk van
Sara Gay Forden
Acteur
Lady Gaga Adam Driver 1983- Jared Leto Jeremy Irons Al Pacino
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
151 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Engels voor slechthorenden Gebaseerd op het boek The House of Gucci : a sensational story of murder, madness, glamour, and greed van Sara Gay Forden
EAN
5053083243548

Besprekingen

Amerikaans misdaaddrama (2021) van Ridley Scott (The martian, Alien). Geïnspireerd op ware gebeurtenissen rond het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci. Met Lady Gaga (A star is born), Adam Driver (Paterson, Star Wars) en Al Pacino (The Irishman), Jeremy Irons (Night train to Lisbon) en Salma Hayek (Hitman’s wife’s bodyguard, Frida). De Italiaanse zakenman Maurizio Gucci, baas van modehuis Gucci, trouwt met een vrouw van bescheiden afkomst. Maar zij heeft grote ambities, die een roekeloze spiraal van verraad, wraak en uiteindelijk moord veroorzaken. Score IMDb: 6.7. Floortje Smit (Volkskrant 24-11-’21): ‘Schaamteloos smullen, zo’n verhaal over passie en hebzucht dat zich uitstrekt over de visueel groteske jaren tachtig, en dat buit regisseur Ridley Scott optimaal uit (…) de onbetwiste koningin (...) is Lady Gaga als de manipulatieve Reggiani, die als een leeuwin haar territorium bewaakt. Werkelijk elke scène maakt ze beter’ (3 sterren). Belinda van de Graaf (Trouw 24-…Lees verder

Over Ridley Scott

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Ridley Scott (South Shields, 30 november 1937) is een Brits fotograaf, filmregisseur en filmproducent. Hij is vooral bekend om zijn visueel overweldigende en groots opgezette Hollywood-actiefilms. Zijn jongere broer Tony Scott (1944-2012) was ook regisseur van actiefilms.

Kort overzicht

Hoewel Scott zich als filmmaker in het commerciële circuit bevindt, wordt hij toch door veel critici als een kunstenaar gezien. Dit komt vooral door het opvallende stijlvolle, kleurrijke en opmerkelijk uitgelichte camerawerk dat in zijn films altijd domineert. Ook stralen zijn films een opvallende voorliefde voor schilderkunst en geschiedenis uit.

Scott maakte in het begin van zijn carrière sciencefiction cult-films als Alien en Blade Runner. Later ging hij zich steeds meer toeleggen op actiefilms om zich vervolgens te specialiseren in historische spektakelfilms.

In 2015 kreeg Scott een ster op de Hollywood Walk o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties