Titel
Drag me to hell
Regisseur
Sam Raimi
Componist
Christopher Young
Acteur
Alison Lohman Justin Long
Taal
Engels
Uitgever
E1 Entertainment, © 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
ca. 95 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045218485

Besprekingen

Een horrorfilm uit 2009 van Sam Raimi, die bekend werd met de horrorserie Evil dead, maar ook films maakte als Spiderman 1-3 en The gift. In de hoofdrollen Alison Lohman (White oleander, Big fish) en Justin Long (Die hard 4.0). Christine Brown is een bankmedewerkster die hard werkt om een promotie te verdienen en daarom een oude vrouw de verlenging van haar hypotheek weigert. Deze vrouw spreekt een vloek over haar uit en Christine heeft drie dagen om aan de vreselijke demonen te ontkomen. De recensenten gebruiken woorden als 'horrorclichés' en 'gelikte horrortruc', maar ook 'pretentieloos en verfrissend'. Oliver Kerkdijk (VPRO-gids 26/09) geeft 3 (van 5) sterren en schrijft dat de film 'pikant en helder commentaar levert op de volledig poreuze Amerikaanse bank- en hypotheekstructuren en de kredietcrisis'. Volgens Kerkdijk biedt deze 'in meerdere opzichten prettig ouderwetse film' 'pure escapistische kiekeboehorror'. Er zijn geen extra's.

Over Sam Raimi

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door David Shankbone

Sam Raimi (Franklin, Michigan, 23 oktober 1959) is een Amerikaans filmregisseur.

Raimi staat bekend als regisseur van fantasiefilms waarin hij zwarte humor combineert met cartoonesk geweld en horror-elementen. De films van Sam Raimi zijn altijd uitbundig vormgegeven en zeer absurd in beeld gebracht. Het camerawerk van zijn films is erg opvallend en herkenbaar: de camera maakt vele camerabewegingen en staat altijd op de meest ongebruikelijke plaatsen.

Vanwege de eigenzinnigheid en de originaliteit van zijn films heeft Sam Raimi een cultstatus verworven. Hij heeft een grote schare fans die zijn zogeheten ADHD cinema bewonderen maar er zijn ook talloze mensen die zijn werk veel te druk en te overdreven vinden. Met de regie van Spider-Man bewees Raimi dat hij ook voor een groot publiek een succesvolle en conventionele film kon maken.

Biografie

Samuel Raimi werd in Franklin (Michigan) geboren en groeide op in ee…Lees verder op Wikipedia