Boek
Nederlands

De koninklijke konijnen van Londen

Santa Montefiore (auteur), Simon Sebag Montefiore (auteur), Kate Hindley (illustrator)
Het bange konijntje Shylo wordt door zijn oude, wijze vriend Horatio naar de koninklijke konijnen onder Buckingham Palace gestuurd. Hij moet voorkomen dat de koningin door drie gemene persratten zal worden gefotografeerd in haar nachtjapon. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Titel
De koninklijke konijnen van Londen
Auteur
Santa Montefiore Simon Sebag Montefiore
Illustrator
Kate Hindley
Vertaler
Hanneke van Soest
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The royal rabbits of London
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, © 2016
143 p. : ill.
ISBN
9789077330340 (hardback)

Besprekingen

Shylo is een zwak, schriel konijntje dat wordt geplaagd door zijn broers en zusjes. Toch wordt juist hij door zijn oude, wijze vriend Horatio naar de koninklijke konijnen onder Buckingham Palace gestuurd. Hij moet voorkomen dat de koningin door drie gemene persratten zal worden gefotografeerd in haar nachtjapon. Tijdens zijn tocht stijgt Shylo boven zichzelf uit en gedraagt hij zich als een superdapper konijn. Spannend konijnenverhaal met soms een knipoog naar de werkelijkheid. De persratten zijn zonen van papa Ratzi, Shylo is een verlegen konijntje en konijnengeneraal Nelson is het hoofd van de koninklijke konijnen. Op de zwart-witte illustraties zien we in kleren gestoken konijnen en ratten die, ondanks hun menselijke trekjes en het gebruik van moderne communicatiemiddelen, als dier zeer herkenbaar zijn. Shylo staat tegenover een hofhouding die is te vergelijken met de echte koninklijke hofhouding. De verzorgde uitgave ziet er, mede door het omslag met gouden letters, de binnenflap …Lees verder

De koninklijke konijnen van Londen

Santa Montefiore schreef samen met haar man een eerste kinderboek. De niet onbekende auteurs hadden al wel bekroonde boeken voor volwassenen op hun palmares staan. Dit boek valt niet alleen door de auteursnamen op. De harde blauwe kaft kreeg door de prints en de tekeningen een koninklijke allure. Je maakt er ook al kennis met de personages, een geslaagde weergave van illustrator Kate Hindley. Voeg er nog een geel leeslint aan toe en dit alles maakte dat ik met plezier en veel verwachtingen aan het lezen ging. Met spijt in het hart moet ik zeggen dat ik lichtelijk teleurgesteld ben. Het verhaal is supervoorspelbaar en er wordt nauwelijks een spanningsboog opgebouwd. Het idee dat konijnen de eer van de Engelse koningin moeten gaan redden komt van de zoon van de auteur. Dit thema kan inderdaad wel aantrekkelijk zijn voor de jonge lezers. Maar ik denk dat ze toch wel meer verwachten dan een paar achtervolgingen door ratten en honden, eindigend met een zoektocht door een doolhof. Kon he…Lees verder

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (Winchester, 2 februari 1970), is een Brits schrijfster.

Privé

Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiën op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentinië.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties