Boek
Nederlands

Valentina's laatste reis

Santa Montefiore (auteur)

Valentina's laatste reis

Een jonge vrouw gaat in Italie͏̈ op zoek naar haar achtergrond, waarover haar vader en stiefmoeder haar nooit iets hebben willen vertellen.
Titel
Valentina's laatste reis
Auteur
Santa Montefiore
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Last voyage of the Valentina
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2005
336 p.
ISBN
90-225-4013-8

Besprekingen

Alba Arbuckle is mooi, gewild, maar toch zo alleen. Op haar woonboot ontvangt ze voorbijvarende politiemannen, en andere scharrels. In haar hart verlangt ze, zoals het elk goed meisje betaamt, niettemin naar meer. Ook thuis bij haar ouders kan Alba haar draai niet vinden. Haar vader en haar (boze) stiefmoeder houden immers haar echte verleden voor haar verborgen. Alba is het kind uit een passionele naoorlogse relatie dat verwekt werd in de zwoele Italiaanse zon. Na de dood van haar echte moeder nam vader de meisjesbaby mee naar het grijze Engeland om daar opnieuw te huwen met "de Buffel". Alba is echter vastberaden meer te weten te komen over de mysterieuze moeder die ze nooit heeft gekend. Ze ontleent haar identiteit aan een onbekend verleden. Op aanraden van haar vriend, en later ook minnaar, Fitz, trekt ze naar het kleine stadje nabij Napels waar het ooit allemaal gebeurde, op zoek naar haar roots.

De rest van het verhaal borduurt voort op pure nonsens. Schrijfster Montefio…Lees verder
De rusteloze Alba leidt een doelloos leven met veel wisselende vriendjes. Als ze een portret vindt van haar moeder, Valentina, zet ze alles op alles om de waarheid over haar te achterhalen. Haar vader was tijdens de oorlog in Italië gelegerd en ontmoette daar de beeldschone Valentina. Alba voelt zich helemaal thuis bij haar familie in Italië, dat maakt de keuze om terug te keren naar haar vriend in Engeland, moeilijk. Deze roman vertelt beetje bij beetje het dramatische verhaal van Valentina. Uiteindelijk blijkt de waarheid over haar schokkend, maar niet onoverkomelijk. Levensechte reacties van mensen die elkaar willen beschermen tegen slecht nieuws, maar daardoor een grote afstand scheppen. Een boeiend romantisch verhaal. Vrij kleine druk.

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (Winchester, 2 februari 1970), is een Brits schrijfster.

Privé

Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiën op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentinië.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia