Boek
Nederlands

Karel kat

Selma Noort (auteur), Marieke Nelissen (illustrator)
+1
Karel kat
×
Karel kat Karel kat
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Karel kat
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Marieke Nelissen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789048721450 (hardback)

Besprekingen

Karel Kat is een ondeugende kat die geniet van het kattekwaad dat hij uithaalt: kaas van het bord pikken, een drol leggen op een kussen, vlees bij de slager pikken, de speen van een baby afpikken. Op een gegeven moment zit de hele buurt achter hem aan, maar hij laat zich niet pakken. Zeer onderhoudend verhaaltje uit de serie 'Maan. roos. vis'*, bestemd voor de al wat gevorderde lezer in groep 3. De teksten zijn gedrukt in een prettig, scherpe grote letter, alle zinnen beginnen op een nieuwe regel, AVI-E3. De lay-out is overzichtelijk en fleurig door de leuke gekleurde tekeningen die kris kras over de bladzijde lopen. Een leuk, motiverend boekje. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd het vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op via de Schrijverscentrale in bibliotheken en op scholen en PABO’s met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschri…Lees verder op Wikipedia

Suggesties