Dvd
Engels

Endeavour Morse. Het complete 7e seizoen

Shaun Evans (acteur), Roger Allam (acteur), Barrington Pheloung (componist)
In 1970 worden DS Morse en zijn collega’s geconfronteerd met de moord op een jonge vrouw langs een jaagpad in Oxford en andere gruwelijke zaken.
Titel
Endeavour Morse. Het complete 7e seizoen
Acteur
Shaun Evans Roger Allam
Componist
Barrington Pheloung
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2020
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2020
Speelduur
3 x ca. 90 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983971554

Besprekingen

Seizoen 7 (2020) van de Britse politieserie 'Endeavour Morse', een prequel-reeks bij de langlopende en populaire serie 'Inspector Morse'. In plaats van John Thaw zien we nu Shaun Evans (Silk) als de jonge Endeavour Morse, een slimme man met een brede historische kennis, die vaak goed van pas komt, en een voorliefde voor opera. Hij wordt bijgestaan door inspecteur Thursday (Roger Allam), die een soort mentor voor hem is. In januari 1970 is Morse met vakantie in Venetië, waar hij geniet van een opera en een relatie krijgt met Violetta Talenti (Stephanie Leonidas), die getrouwd blijkt te zijn. Intussen wordt Thursday geconfronteerd met een gruwelijke moord langs een jaagpad in Oxford. Haar vriend is verdachte, maar heeft een alibi. Morse ontdekt enige tijd later dat er verband is met een groep wetenschappers die met hulp van vrijwilligers onderzoek doen naar buitenzintuiglijke waarneming (ESP, extrasensory perception). In de loop van drie afleveringen blijkt het vakantieavontuur van Mors…Lees verder

Over Shaun Evans

CC BY 2.0 - Foto van/door Ibsan73

Shaun Francis Evans (Liverpool, 6 maart 1980) is een Brits acteur. Hij is in Nederland vooral bekend geworden door zijn rol als de jonge Endeavour Morse in de gelijknamige televisieserie, waarvan de eerste aflevering op 29 mei 2013 door de KRO in Nederland werd uitgezonden.

Biografie

Evans familie kwam uit Noord-Ierland. Hijzelf is geboren en getogen in Liverpool, waar zijn vader taxichauffeur was en zijn moeder in de gezondheidszorg werkte in een ziekenhuis. Hij heeft een elf maanden oudere broer. Evans verwierf een studiebeurs voor St Edward's College, dat hij van 1991 tot 1998 bezocht en waar hij begon met acteren in schoolproducties. Hij volgde en voltooide een cursus aan het National Youth Theatre voordat hij als 17/18-jarige naar Londen ging. Evans deed daar zijn acteursopleiding aan de Guildhall School of Music and Drama.

Carrière

Evans kre…Lees verder op Wikipedia

Suggesties