Boek
Nederlands
Wanneer een man na de dood van zijn vrouw ontdekt dat zijn stiefzoon bij zijn geboorte door haar gestolen is, ontspint zich een verwoede strijd om het ouderschap van de autistische jongen.
Titel
Jacob is van mij
Auteur
Simon Beckett
Vertaler
Annoesjka Oostindiër
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Owning Jacob
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2011
367 p.
ISBN
9789021806020 (paperback)

Besprekingen

Na de plotse dood van zijn vrouw Sarah blijft fotograaf Ben Murray alleen achter met de zesjarige Jacob, een kind uit een eerdere relatie. Het jongetje lijdt aan autisme. Ben en Sarah waren pas een paar jaar samen en nu moet Ben Jacob alleen opvoeden. Bij het opruimen van de spullen van Sarah doet Ben echter een onthutsende ontdekking: in een ijzeren kistje vindt hij papieren en krantenknipsels waaruit blijkt dat zijn stiefzoon bij de geboorte door Sarah uit het ziekenhuis is gestolen, nadat haar eigen baby gestorven was. De kleine Jacob mist zijn mama en Ben weet niet goed hoe hij op de jongen moet reageren. Hij besluit Jacobs biologische ouders te gaan zoeken. Op aanraden van zijn vriend Keith schakelt hij een privédetective in, ene Quilley. De biologische vader blijkt John Cole te zijn, een ex-militair met losse handjes die handelt in autowrakken. Quilley brengt meteen ook de Coles op de hoogte. Cole en zijn tweede echtgenote Sandra (de biologische moeder van Jacob is overleden) cl…Lees verder
Fotograaf Ben en Sarah zijn een paar jaar samen. Sarah heeft een 6-jarige zoon uit een eerdere relatie: de autistische Jacob. Vlak na het plotselinge overlijden van Sarah ontdekt Ben dat zijn stiefzoon bij de geboorte door Sarah uit het ziekenhuis is gestolen, nadat haar eigen baby was gestorven. Ben komt achter de ware identiteit van de biologische ouders van Jacob. Deze claimen Jacob en krijgen hem toegewezen. Voor Ben wordt een bezoekregeling getroffen, maar daar houden Jacobs ouders zich niet aan. Wanneer hij Jacob probeert terug te krijgen, loopt de situatie geheel uit de hand. Het boek verscheen oorspronkelijk in 1998, in het voorwoord schrijft de auteur dat hij besloot het niet te actualiseren. Wel is het hier en daar aangepast. De Engelse auteur is bekend van de David Hunter-serie. Vlot geschreven thriller met spannende dialogen. Kleine druk en ruime marges. www.simonbeckett.com.

Over Simon Beckett

Simon Beckett (Sheffield, 1960) is een Brits journalist en auteur.

Na het afronden van zijn studies ging Beckett lesgeven in Spanje en speelde hij in verschillende bandjes, vooraleer hij freelance-journalist werd. Hij schreef voor onder andere The Times, The Independent on Sunday, The Daily Telegraph en The Observer.

Beckett schreef in 2006 zijn eerste boek in de "David Hunter-reeks", getiteld The Chemistry of Death (in het Nederlands vertaald als De geur van Sterfelijkheid).

Bibliografie

  • 1994: Fine Lines
  • 1995: Animals
  • 1997: Where There's Smoke
  • 1998: Owning Jacob (Jacob is van mij, 2012)
  • 2014: Stone Bruises (Klem, 2014)

David Hunter-reeks: