Boek
Nederlands
Een politieagent wordt tien jaar na de verdwijning van zijn jonge zoon geconfronteerd met een netwerk van leugens en geheimen over de mensen die hij dacht te kennen.
Titel
Vermist
Auteur
Simon Beckett
Vertaler
Annoesjka Oostindiër
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Lost
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2022
349 p.
ISBN
9789021030593 (paperback)

Besprekingen

Een thriller over een vermist kind en een duister netwerk van geheimen en leugens. Het leven van agent Jonah Colley komt met het verdwijnen van zijn zoontje compleet op zijn kop te staan. Tien jaar later vraagt een oude vriend hem om hulp, en reist Jonah ’s nachts af naar een verlaten pakhuis. Vlak nadat hij daar vier lichamen ontdekt, wordt hij genadeloos aangevallen en voor dood achtergelaten. Dan blijkt dat Jonah geen slachtoffer is, maar als verdachte wordt gezien. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt een netwerk van geheimen en leugens over de mensen die hij dacht te kennen. Wat is er al die jaren geleden werkelijk gebeurd…?‘Vermist’ is in een vlotte, meeslepende stijl geschreven, vol suspense en macabere details. Niet voor tere zieltjes. Simon Beckett (1968) is de Britse auteur van zes boeken in de David Hunter-serie, en nog vijf andere boeken. Zijn werk wordt in meer dan twintig talen vertaald en hij won de European Crime Fiction Star Award, de grootste thrillerprijs in Europa…Lees verder

Over Simon Beckett

Simon Beckett (Sheffield, 1960) is een Brits journalist en auteur.

Na het afronden van zijn studies ging Beckett lesgeven in Spanje en speelde hij in verschillende bandjes, vooraleer hij freelance-journalist werd. Hij schreef voor onder andere The Times, The Independent on Sunday, The Daily Telegraph en The Observer.

Beckett schreef in 2006 zijn eerste boek in de "David Hunter-reeks", getiteld The Chemistry of Death (in het Nederlands vertaald als De geur van Sterfelijkheid).

Bibliografie

  • 1994: Fine Lines
  • 1995: Animals
  • 1997: Where There's Smoke
  • 1998: Owning Jacob (Jacob is van mij, 2012)
  • 2014: Stone Bruises (Klem, 2014)

David Hunter-reeks: