Boek
Nederlands
Titel
Watergraf
Auteur
Simon Beckett
Vertaler
Annoesjka Oostindiër
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The restless dead
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
445 p.
ISBN
9789024575688 (paperback)

Besprekingen

Watergraf

Eerste zin. Een menselijk lichaam bestaat voor zestig procent uit water, maar dat wil niet zeggen dat het vanzelf blijft drijven.

Forensisch arts David Hunter is uit de gratie van de politie geraakt nadat een vorige zaak helemaal fout is afgelopen. Sinds een gestoorde vrouw hem met een mes heeft aangevallen, sukkelt hij bovendien met zijn gezondheid. Daarom is hij verbaasd wanneer de politie van Essex hem vraagt om aanwezig te zijn bij de berging van een lijk dat in het water is gevonden. Hij moet bepalen hoelang het lichaam al in het water ligt. Rond dit onderzoek – dat uiterst minutieus wordt beschreven, omdat de kustgetijden een belangrijke rol spelen – ontspint zich een plot waarbij de affaire tussen de zoon van de machtigste man van de streek en een getrouwde fotografe de zwijgzame gemeenschap in rep en roer heeft gezet. Beiden zijn al enige tijd verdwenen en iedereen denkt aan een moord-zelfmoord. Voer voor een erg nat verhaal waarin zowat iedereen stuurs, onbeschoft of geheimzinnig doet en doden soms minder dood zijn dan je denkt. Toch leest het uitermate…Lees verder

Op een dood punt in zijn carrière en persoonlijke leven wordt forensisch antropoloog David Hunter gevraagd aanwezig te zijn bij de berging en het onderzoek van een menselijk lichaam dat is aangespoeld in het brakke kustgebied van Essex in Engeland. Snel wordt duidelijk dat persoonlijke agenda’s, drama’s en vetes een belangrijke rol spelen naast het meedogenloze getijdenspel van eb en vloed. Hunter bijt zich vast in het onderzoek dat meerdere vermisten en al snel ook meerdere lichamen omvat. Ook raakt hij persoonlijk betrokken. Knap geschreven verhaal dat vijfde deel is in een thrillerserie waarin Hunter de hoofdrol speelt. De delen zijn ook apart goed te lezen. Het tempo ligt soms wat laag, waardoor het hier en daar wat traag leest, maar dit wordt ruimschoots goed gemaakt door de opgebouwde spanning en het einde met een cliffhanger die doet hopen dat het volgende deel niet te lang op zich zal laat wachten. Daarnaast biedt het boek op aardige wijze inzicht in deze tak van onderzoek met…Lees verder

Over Simon Beckett

Simon Beckett (Sheffield, 1960) is een Brits journalist en auteur.

Na het afronden van zijn studies ging Beckett lesgeven in Spanje en speelde hij in verschillende bandjes, vooraleer hij freelance-journalist werd. Hij schreef voor onder andere The Times, The Independent on Sunday, The Daily Telegraph en The Observer.

Beckett schreef in 2006 zijn eerste boek in de "David Hunter-reeks", getiteld The Chemistry of Death (in het Nederlands vertaald als De geur van Sterfelijkheid).

Bibliografie

  • 1994: Fine Lines
  • 1995: Animals
  • 1997: Where There's Smoke
  • 1998: Owning Jacob (Jacob is van mij, 2012)
  • 2014: Stone Bruises (Klem, 2014)

David Hunter-reeks: