Boek
Nederlands

Ruimte

Stef Bos (auteur), Lieke Anna (fotograaf)
Combinatie van foto's die de fragiliteit en de kracht van de mens in de ruimte laten zien met daarbij passende gedichten.
Titel
Ruimte / tekst Stef Bos ; foto's Lieke Anna
Auteur
Stef Bos
Fotograaf
Lieke Anna
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2019
110 p. : foto’s
ISBN
9789401458252 (hardback)

Besprekingen

Stef Bos, toneelspeler en dichter, wil in zijn liedteksten beelden oproepen. De gestileerde foto's van Lieke Anna tonen de fragiliteit en daarbij de kracht van de mens in de ruimte, aan het strand, tegen de golfslag of met een jong dier op de schouders in tegenlicht. Bos reageert daarop in zijn gedichten met poëtische opposities en ritmisch herhaalde woorden. Het levensbeschouwelijke voegt zich zo bij de lichamelijke taal in de natuurlijke ruimte. Er ontstaat een woord- en beeldrelatie die de verbeelding van de lezer-kijker aanspreekt, van verrassing tot verwondering over de wisselende verhoudingen van het menselijk lichaam in de ruimte als spiegel van het innerlijk. Het mooie vierkante boek met veertig foto's op één of twee pagina's, naast de korte of langere gedichten in diverse typografie, is uitgegeven zonder enige informatie over auteurs en inhoud. Het laat geen grootse indruk na, wel een knap beeld van vooral de foto's die de ruimte een diepere betekenis geven.

Over Stef Bos

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Stephanie Verbeken

Steven (Stef) Bos (Veenendaal, 12 juli 1961) is een Nederlandse singer-songwriter en acteur. Hij werd vooral bekend met zijn nummer Papa (1991).

Biografie

Privé

Stef Bos groeide op in zijn geboorteplaats Veenendaal. Op zijn 18e (1979) vertrok hij richting Utrecht om aan de lerarenopleiding te studeren. Hij rondde deze vijfjarige studie af en vertrok vervolgens naar Antwerpen om aan de theateropleiding 'Studio Herman Teirlinck' de kleinkunstrichting te volgen. Hij studeerde in 1988 af.

De eerste twee jaar na zijn studie speelde hij toneel bij Oud Huis Stekelbees in Gent, schreef songs voor anderen (onder andere Ingeborg en Clouseau) en maakte in België deel uit van het satirische BRT-radioprogramma 'De Ochtendploeg'. Vanaf 1990 besloot hij zich vooral bezig te houden met het schrijven en uitvoeren van eigen teksten en muziek. Stef had tussen 1990 en 1992 de…Lees verder op Wikipedia