Boek
Nederlands

Verdwaalde ziel : een Rani Diaz thriller

Sterre Carron (auteur)
+1
Verdwaalde ziel : een Rani Diaz thriller
×
Verdwaalde ziel : een Rani Diaz thriller Verdwaalde ziel : een Rani Diaz thriller

Verdwaalde ziel : een Rani Diaz thriller

In de reeks:
Rani Diaz; 17
Genre:
Titel
Verdwaalde ziel : een Rani Diaz thriller
Auteur
Sterre Carron
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Witsand Uitgevers, 2021
399 p.
ISBN
9789492934949 (paperback)

Besprekingen

Dit is de 17e misdaadroman* met hoofdinspecteur Rani Diaz (Spaanse vader) en haar team van de Mechelse recherche in de hoofdrol, waarbij twee ogenschijnlijk los van elkaar staande moordzaken moeten worden opgelost. De eerste betreft een dubbele moord op een vanwege een overleden zoon aan ernstige psychoses lijdende vrouw en haar vriendin en de tweede die op een goed bekendstaande huisarts. De voor de hand liggende verdachte is de gewelddadige en vaak dronken echtgenoot, maar naarmate het onderzoek langer duurt gaan steeds meer mensen op de een of andere manier tot de groep verdachten horen, totdat uiteindelijk blijkt dat men veel dichter bij huis moet zoeken. Het is een vlot vertelde roman met redelijk wat spanning met een hecht team politiemensen die elkaar wel geregeld de maat nemen en moeite hebben met het stereotype dwarsliggende superieur. Soms benaderen gesprekken en innerlijke monologen een bedenkelijk niveau, maar dat neemt niet weg dat het een boek een knap plot heeft en blij…Lees verder

Over Sterre Carron

Sterre Carron (Antwerpen, 1957), een pseudoniem, is een Vlaamse schrijfster van misdaadromans. Ze debuteerde als schrijfster in 2013 met Mara.

Carron had van in haar jeugd belangstelling voor criminologie maar belandde uiteindelijk in een opleiding tot vroedvrouw. Voor Artsen zonder Grenzen ging ze werken in Rwanda en toenmalig Zaïre. Ze keerde terug naar België, waar ze een tijd in het Instituut voor Tropische Geneeskunde werkte. Haar detectives draaien rond Rani Diaz, een gevoelige maar humeurige politiehoofdinspecteur.

Bibliografie

Rani Diaz-serie:

  1. Mara (2013 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  2. Tirtha (2014 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  3. Matsya (2014 - Nederlandse Auteurs Uitgeverij)
  4. Trifla (2015 - Witsand Uitgevers)
  5. Indigo (2015 - Witsand Uitgevers)
  6. Indra (2016 - Witsand Uitgevers)
  7. Gotcha! (2016 …Lees verder op Wikipedia