Een lichaam wordt gevonden in de buurt van Aberdeen. De handen van het slachtoffer zijn vastgeketend op de rug, het hoofd volledig verkoold. Logan McRae krijgt de zaak op zijn bureau. Binnen korte tijd volgen meer moorden, wellicht geïnspireerd door een bestseller over hekserij.
Titel
Witheet
Auteur
Stuart MacBride
Vertaler
Pon Ruiter Annemie De Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Close to the bone
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2013
446 p.
ISBN
9789000320400 (paperback)

Besprekingen

Nieuw deel in de serie rond inspecteur Logan McRae uit Aberdeen, die weer zijn handen vol heeft. Er wordt een vastgeketend lijk gevonden met een verbrande autoband om zijn nek en een verkoold hoofd en al gauw volgen er andere gruwelijke moorden. Daarnaast krijgt Logan ook te maken met een verdwenen tienerstelletje, rivaliserende druggangs en een nieuwe sergeant. Ook thuis in de caravan (waarin hij samen met zijn vriendin bivakkeert sinds zijn huis in een vorig deel afgebrand is) wordt hij niet met rust gelaten: een onbekende hangt steeds bosjes kleine botjes aan zijn voordeur en dan blijkt niet alleen een flauwe grap te zijn. Verwijzingen naar hekserij lopen als een rode draad door het verhaal heen. Sfeervolle, rauwe tartan-noir voor lezers met een sterke maag. Spannend, gewelddadig, met goede sfeer- en locatietekening, wat humor en goed neergezette personages. De eerdere politieromans van MacBride werden in VN’s Detective & Thrillergids en op Crimezone.nl gewaardeerd met drie of vier…Lees verder

Over Stuart MacBride

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door TimDuncan

Stuart MacBride is een Schotse schrijver, vooral bekend voor zijn misdaad thrillers die zich afspelen in "Granite City", Aberdeen, met in de hoofdrol politie-inspecteur Logan McRae.

Biografie

Stuart MacBride is geboren op 27 februari 1969 in Dumbarton, Schotland, en groeide op in Aberdeen. Hij studeerde architectuur aan de Heriot-Watt universiteit, waarna hij vervolgens verscheidene beroepen uitoefende, waaronder grafisch ontwerper, web design en computer programmeur.

MacBride sloot een eerste overeenkomst met een uitgever op basis van het boek Halfhead. Al was zijn uitgever meer geïnteresseerd in Steenkoud, met in de hoofdrol politie-inspecteur Logan McRae. Hij tekende voor een overeenkomst van drie boeken over Logan McRae, welke later uitgebreid werd naar zes boeken. In 2009 tekende hij voor een volgende overeenkomst voor twee extra Logan-boeken en daarnaast twee losstaande verhalen. In een interview liet …Lees verder op Wikipedia

Suggesties