Boek
Nederlands

De suite

Suzanne Vermeer (auteur)
Na een overval raakt een vrouwelijke hotelmanager op Tenerife, alleenstaand moeder met een tienerzoon, in de problemen.
Titel
De suite
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2010
267 p.
ISBN
9789022997086 (paperback)

Besprekingen

Joyce is een alleenstaande moeder die een succesvol hotel op Tenerife runt. Haar huwelijk is spaak gelopen door haar ambitie om carrière te maken. Joyce is een pittige carrièrevrouw die toch het beste van alle werelden probeert te combineren: een knappe minnaar, goede vriendschapsbanden, ex-man waarmee ze een goede verstandshouding heeft en een pracht van een tienerzoon. Als ze op een donderdagavond overwerkt, wordt ze bedwelmd door twee mannen. Pas de volgende ochtend wordt ze wakker in een van de kamers van haar hotel. Ze kan zich niet meer herinneren wat er is gebeurd en hoe ze in die kamer is terechtgekomen. Als ze de dag nadien door de Rus Igor geconfronteerd wordt met een pornofilmpje waarin zij lijkt mee te spelen, komt een ware nachtmerrie op gang. Ze wordt gechanteerd om de meest luxueuze hotelsuite gratis ter beschikking te stellen van de Russische maffia. Als ze in opstand wil komen, gaat de chantage van kwaad naar erger. Wie zit hierachter? Waarom? En hoe komt Joyce hier i…Lees verder
Joyce, alleenstaande moeder met een tienerzoon, is hotelmanager op Tenerife. Als ze moet overwerken, wordt ze plotseling overvallen. De volgende morgen kan ze zich niks van de overval herinneren. Maar dan wordt Joyce gechanteerd, ze moet een hotelsuite ter beschikking stellen. Joyce probeert zelf de zaak op te lossen, waardoor haar leven en dat van haar zoon gevaar lopen. Deze ontspannende thriller van de succesvolle Nederlandse auteur beschrijft de problemen van een hotelmanager die ook nog een goede moeder wil zijn. Het verhaal, geschreven in veel korte hoofdstukken, is mager en de ontknoping is niet echt geloofwaardig; hier en daar had het geheel ook wel een stuk korter gemogen. Maar in de zon aan het strand leest het lekker weg. Paperback, normale druk.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thriller genre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakan…Lees verder op Wikipedia