Er is een skiwedstrijd op Walvis Eiland. Pilla, Pam, Nik, Koko en Vief schrijven erover in de schoolkrant. Maar wat is er aan de hand met de skiesters Hanne en Bibi? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Skiën, Wedstrijden
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Ga mee naar de top
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Valeria Brambilla Francesco Castelli
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Una magica notte sulla neve
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2021
119 p. : ill.
ISBN
9789464290639 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Koko, Nik, Pilla, Pam en Vief schrijven voor de schoolkrant. Ze hebben een goed idee: deze week is er een skiwedstrijd. Ze willen een schoolkrant maken met daarin alles over skiën en wintersport. De krant kan gevuld worden met artikelen over hoe je je beschermt tegen de zon, welke ski-outfits nu in zijn, en wat de sporters eten. Natuurlijk moet er ook een interview komen met de skiërs! Hanne is heel lief, en wil graag lol trappen met de meiden. Haar vader is daar niet zo blij mee, want Hanne moet goed trainen. Maar de andere skiester, Bibi… die wil niks van de meiden weten. Als Hanne in de problemen komt bij de voorrondes, gaan de meiden uitzoeken wat er aan de hand is. Een vrolijk, erg roze, leesboek voor beginnende lezers of iets oudere, moeizame lezers; een Makkelijk Lezen-bewerking van ‘Het skikampioenschap’* (2016). Aantrekkelijk vormgegeven op Thea Stilton manier: met veel kleurenillustraties en uitspringende woorden. De normale tekst is gedrukt in de dyslexieletter. De lay-out …Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia

Suggesties