Boek
Nederlands

Gekrakeel om een Schots kasteel

Thea Stilton (auteur), Jacopo Brandi (illustrator), Alessandro Battan (illustrator)
+1
Gekrakeel om een Schots kasteel
×
Gekrakeel om een Schots kasteel Gekrakeel om een Schots kasteel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De vijf muizenvriendinnen van Topford College reizen af naar Schotland. Hun vriendin Mairi MacFlee heeft hulp nodig. De clan van de familie MacFlee maakt ruzie over het eeuwenoude familiekasteel. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Gekrakeel om een Schots kasteel / Thea Stilton ; ill. Jacopo Brandi, Alessandro Battan, Elisa Falcone ... [et al.]
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Jacopo Brandi Alessandro Battan Elisa Falcone
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il segreto del castello scozzese
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2012
182, [42] p. : ill.
ISBN
9789077826096 (hardback) 9789085920007 (hardback)

Besprekingen

De Thea Sisters, vijf speurneuzende muizinnen, reizen op de motor af naar Schotland. Mairi MacFlee, een vriendin van Topford College, heeft hun hulp nodig. De clan van de familie MacFlee maakt ruzie over de toekomst van het familiekasteel. Sommige familieleden willen er een pretpark van maken. De Thea Sisters gaan op zoek naar het testament om dit te voorkomen. Twaalfde deel over de Thea Sisters*. De tekst is eenvoudig in korte zinnen met dialoog, maar het verrassende zit hem vooral in de manier waarop het avontuur wordt gebracht in een afwisselende lay-out en een grappige typografie: verschillende, gekleurde lettertypen dansen over de pagina's, terwijl allerlei extra's daar tussendoor zijn opgenomen. Zo wordt de lezer gevraagd mee te zoeken naar oplossingen en staan er allerlei korte stukjes informatie tussen het verhaal door over Schotland. Achterin nog enkele bladzijden over o.a. de Schotse hooglanden, beroemde kastelen, kleding en gebruiken. Vlotte, stripachtige tekeningen vullen …Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia

Suggesties