Makkelijk lezen
Nederlands
Topford krijgt bezoek van uitwisselingsstudenten Lars en Ivar. Ze worden dikke vrienden met de Thea Sisters. Met elkaar besluiten ze een groots schoolbal te organiseren. Maar wie is Lars eigenlijk? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Kanjer van een feest
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Barbara Pellizzari Chiara Balleello Francesco Castelli
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Gran ballo con il principe
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2021
118 p. : ill.
ISBN
9789464290646 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Op het muizencollege Topford zijn de vijf muizenmeiden Koko, Pam, Vief, Pilla en Nik altijd druk, o.a. met de schoolkrant. Op een dag arriveren er nieuwe leerlingen: twee jonge ‘knagers’, Lars en Ivar. Ze raken bevriend met de meiden. Dan ontdekken ze dat Lars een prins ‘incognito’ is. Ze respecteren zijn hang naar anonimiteit. Samen hebben ze veel lol en organiseren een groots schoolbal. Lars vraagt Pam ten dans… en ten slotte is er vuurwerk. Deze serie van Thea Stilton, de zus van Geronimo, wordt gepresenteerd als een ‘Makkelijk Lezen'-boek. De tekst op niveau AVI-M4 is in nogal stijve volwassen taal: 'de doos begaf het', 'uit betrouwbare bron'. Het gebonden boekje heeft een hoog ‘roze’ gehalte en de bladspiegel is druk met verschillende lettertypen in bonte kleuren. Ter compensatie wordt een kadertje met uitsparing bijgeleverd om over de tekst te leggen*. Dit kan helpen bij het fixeren. Op de snelle illustraties van de hippe muizen is veel te zien. Achterin veel extra’s, zoals een …Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia

Suggesties