Boek
Nederlands

Wie verstopt zich op Topford?

Thea Stilton (auteur), Valeria Brambilla (illustrator), Francesco Castelli (illustrator)
Er is een mysterieuze knager gesignaleerd op Walviseiland. Ze wordt achtervolgd door paparazzi. De Thea Sisters willen graag weten wie ze is en gaan op onderzoek uit. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Wie verstopt zich op Topford?
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Valeria Brambilla Francesco Castelli
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Chi si nasconde a Topford?
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2013
118 p. : ill.
ISBN
9789085922285 (paperback)

Besprekingen

De Thea Sisters, vijf studentes, zijn fan van Thea Stilton, journalist bij 'De Wakkere Muis’, de krant van Muizeneiland. Deze ‘muizinnen’ zitten op het Topford College waar allerlei zaken zich afspelen waar vrouwelijke studenten zich mee bezighouden. De vijf worden aan het begin van het boek voorgesteld. Behalve hun muizensnuitjes doet niets denken aan een dier; hun kleding, omgeving en belevenissen zijn die van meisjes op een Amerikaans college. Wel wordt 'kop' gezegd in plaats van 'hoofd'. Het verhaal over een mysterieuze knaagster die, gevolgd door een groep paparazzi, op Walviseiland is gesignaleerd is oppervlakkig en de stijl is matig. Bijzonder is de lay-out: op de stevige bladzijden heeft de tekst veel ruimte; veel woorden en soms hele zinnen zijn in kleur en in een verschillend, vet en groot lettertype gedrukt. De veelkleurige tekeningen zijn cartoonachtig. Een plattegrond van het eiland en van het collegeterrein ondersteunen het verhaal. Achtste deel van de uit Italië afkomst…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia

Suggesties