Boek
Nederlands

Van wie is deze poep?

Thorsten Saleina (auteur), Kirsten Verhagen (vertaler)
+1
Van wie is deze poep?
×
Van wie is deze poep? Van wie is deze poep?
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Van welk dier zijn die ronde keuteltjes? Bij welk dier borrelt de zee als hij poept, en welk dier is zo deftig dat hij een eigen toilet heeft in huis? Vierkant hardkartonnen prentenboek met grappige kleurenillustraties en tekst op rijm. Met flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren, Uitwerpselen
Titel
Van wie is deze poep?
Auteur
Thorsten Saleina
Vertaler
Kirsten Verhagen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Oho, wer geht denn da aufs Klo?
Uitgever
Utrecht: Veltman Uitgevers, 2017
[20] p. : ill.
ISBN
9789048315178 (hardback)

Besprekingen

Voor dreumesen heel interessant, wat al die verschillende dieren produceren: keuteltjes van het konijn, een worstje van de hond, uit het paard komen grote ronde appels, de deftige kat heeft een eigen toilet… Per dubbele pagina komt een dier langs, waarvan zijn ‘productie’ in twee goed rijmende zinnen wordt besproken, geïllustreerd met een kleine tekening van een onderzoekend muisje. Op de grote illustratie op de tegenoverliggende bladzijde is een gedeelte van het betreffende dier te zien, en na optillen van een royale flap, het hele dier. Dat zijn leuke raadspelletjes! De vierkante uitgave is stevig uitgevoerd in karton met twee afgeronde hoeken. De tekst en illustraties beginnen en eindigen aan de binnenzijden van het omslag. Leuk voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Van wie is deze poep?

Dit boek bevat negen dubbele bladzijden die telkens hetzelfde zijn opgebouwd. Links lees je altijd een rijmpje waarin de poep beschreven wordt. Het laatste woordje, het antwoord op de vraag van wie die poep is, moet je zelf aanvullen. De juiste oplossing staat onder het rijmpje op zijn kop gedrukt. Waarom dit ondersteboven gedrukt is, is me echter een raadsel. De doelgroep van het boek zal dit heus niet kunnen lezen. Onderaan de bladzijde staat een grappig tekeningetje van een muis die op een leuke manier met het betreffende dier in interactie gaat. Zo prikt de muis bijvoorbeeld met een stokje in de poep van de hond, krijgt ze de poep van een vogel op haar kop, vaart ze in een papieren bootje naar de walvis of zit ze op een strandstoel op het strand met de krokodil. Rechts zie je het dier waarover het gaat verstopt zitten. Als je het flapje op de rechterpagina omdraait, kan je het dier goed zien. Leuk is dat het dier in min of meer de juiste context wordt afgebeeld. Een koe in de w…Lees verder