Boek
Nederlands

Juffrouw Pots

Tosca Menten (auteur), Geert Gratama (illustrator)
+1
Juffrouw Pots
×
Juffrouw Pots Juffrouw Pots
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De vrienden Kaya (11) en Simon zijn buitenstaanders op school, waar ze verder niets uitvoeren. Als ze een nieuwe juffrouw krijgen, worden ze wakker geschud uit hun winterslaap. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Juffrouw Pots
Auteur
Tosca Menten
Illustrator
Geert Gratama
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 2022 | Andere uitgaven
230 p.
ISBN
9789000382231 (hardback)

Besprekingen

Kaya en Simon houden allebei een winterslaap: ze hebben besloten om geen enkele inspanning meer te doen en gewoon te niksen, aangezien ze toch nooit iets goed kunnen doen. Het leven gaat voor hen beiden dan ook zijn rustige gangetje, tot juffrouw Francien plots weggaat van hun school en vervangen wordt door juffrouw Pots. Vanaf het allereerste moment is het duidelijk dat het gedaan is met de pret. De nieuwe juf terroriseert de hele klas, en heeft het vooral gemunt op Simon. Nota bene op Simons verjaardag gaat juffrouw Pots echt te ver in haar gepest. Voor Kaya is het dan ook welletjes geweest en ze zint op wraak: ze wil juffrouw Pots van de school weg krijgen, en wel zo snel mogelijk. Samen met Simon probeert ze een plan te verzinnen, maar wanneer ze de hulp van de directeur willen inroepen, ontdekken ze dat juffrouw Pots hem chanteert met geheimen uit hun verleden. Bovendien blijkt dat er de laatste tijd wordt ingebroken in de huizen van leerlingen van juffrouw Pots. Volgens Kaya kan…Lees verder
Een nieuwe editie van ‘Juffrouw Pots’. Voor Kaya en Simon zit alles tegen. Ze hebben het soort pech dat ze beter in winterslaap kunnen gaan, maar samen komen ze er wel doorheen. Totdat juffrouw Pots in hun klas komt en het afgelopen is met de rust. Ze moeten van dat afgrijselijke mens afkomen als ze weer door willen slapen. Maar dat blijkt een flinke klus als juffrouw Pots nog gemener is dan ze lijkt. In grappige stijl geschreven. Met gekleurde illustraties. Tosca Menten (Woerden, 1961) is een alom bekende Nederlandse schrijver, onderwijzer en jeugdauteur. Ze schreef meer dan veertig boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Tosca Menten

CC BY 3.0 - Foto van/door Vriend van Tosca Mensen

Tosca Menten (Woerden, 11 december 1961) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Menten ging na het gymnasium naar de kunstacademie. Daarna werkte ze dertien jaar als docente tekenen en kunstgeschiedenis in het voortgezet onderwijs. In 1999 verscheen haar eerste boek bij uitgeverij Van Goor. Sinds 2003 is zij fulltime schrijver. In 2005 komen haar boeken voor het eerst voor op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Vanaf 2012 tot en met 2016 was Menten vaste columnist in de weekkrant voor kinderen Kidsweek. Haar boeken kenmerken zich door ongebreidelde fantasie en (bizarre) humor. Diverse boeken zijn vertaald, verfilmd en bekroond.

Prijzen en nominaties

  • 2010: Internationale White Raven voor Dummie de mummie en de gouden scarabee