Op het vulkanisch eilandje Linosa bij Sicillie͏̈ komt een visser in conflict met de politie omdat hij illegale Afrikaanse vluchtelingen uit zee heeft opgepikt en aan land gebracht. Ze zijn niet welkom omdat ze de toeristen wegjagen.
Langue
Italien
Éditeur
Homescreen, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
85 min.
Note
Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8717249479918
mooov

Commentaires

Italiaans sociaal drama uit 2011 van Emanuele Crialese (Respiro), met Filippo Pucillo, Donatella Finocchiaro e.a. Het verhaal op het vulkanisch eilandje Linosa (vlakbij Lampedusa) bij Sicillië waar een vissersfamilie in conflict komt met de wet van het land. Illegale Afrikaanse vluchtelingen drijven half dood in de zee of spoelen aan op het strand. Ze zijn niet welkom omdat ze de toeristen wegjagen. Als een oude visser zes zwemmende drenkelingen aan boord neemt van zijn schip (de wet van de zee) komt hij in de problemen met de politie. Jann Ruyters (Trouw 8-3-'12): 'Het is lovenswaardig dat Crialese deze grimmige tegenstellingen nu eens niet neorealistisch sober neerzet, maar zijn soms wat al te gelikte weergave van decadentie versus armoede neigt naar kitsch en schiet zo toch zijn doel voorbij.' Coen van Zwol (NRC 7-3-'12) geeft 3 (van 5) balletjes: 'Terraferma lijdt aan een voorspelbaar script dat schools zijn moraal oplepelt. De tegenstellingen zijn schematisch: oud versus modern, …Lire la suite

À propos de Emanuele Crialese

Emanuele Crialese est un réalisateur et scénariste italien né à Rome le 26 juillet 1965.

Biographie

Emanuele Crialese étudie à l'université de New York et en sort lauréat en 1995.

Après plusieurs essais sur des courts-métrages, il arrive à se démarquer grâce au long-métrage Once We Were Strangers qu'il finance avec de l'argent reçu en héritage.

Il produit ensuite Respiro, Grand Prix de la Semaine de la Critique durant le Festival de Cannes 2002, et Nuovomondo (aussi connu sous le nom de Golden Door), deux films qui connaissent un grand succès, notamment en France.

Lors de la Mostra de Venise 2022 où il présente son dernier film L'immensità, il fait son coming out trans,.

Filmographie

En lire plus sur Wikipedia