Livre
Néerlandais

Monterosso mon amour : een novelle

Monterosso mon amour : een novelle

Genre:
'Wordt ontevredenheid tevredenheid als je je erbij neerlegt?' Carmen, een kinderloze vrouw van iets meer dan middelbare leeftijd, weet dat zo net nog niet. Ze besluit een sprong in het diepe van haar verleden te wagen. Opspelende herinneringen aan haar eerste vakantie aan de Middellandse zee met haar ouders in Monterosso (Cinque Terre), waar ze onder water haar eerste zoen kreeg, brengen haar erto
Sujet
Liefde
Titre
Monterosso mon amour : een novelle
Auteur
Ilja Leonard Pfeijffer
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Amsterdam]: Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, 2022
92 p.
Note
Boekenweekgeschenk 2022 Thema Boekenweek 2022: eerste liefde
ISBN
9789059658851 (hardback) 9789059658783 (hardback)

Commentaires

In iedereen schuilt een goed verhaal

In zijn geslaagde Boekenweekgeschenk doet Ilja Leonard Pfeijffer recht aan een vrouw die in al haar doorsneeïgheid bijzonder is. Marieke Lucas Rijneveld schreef een fijn, nostalgisch essay over zijn juf en alle juffen.

Leuk opgaafje voor bij de borrel dit weekend: noem zo veel mogelijk boeken met als thema eerste liefde. Belezen als u bent zult u tot een flinke lijst komen, want schrijvers weten wel raad met de Grote Gevoelens die doorgaans bij een eerste liefde komen kijken. Vooruit, ik geef er alvast eentje weg: Monterosso mon amour, van Ilja Leonard Pfeijffer. De novelle is dit jaar het Boekenweekgeschenk.

De eerste liefde in kwestie is die van Carmen, de vrouw van een gepensioneerde diplomaat die terugblikt op een weinig enerverend leven: ambities opgegeven voor haar man, kinderloos, de dagen gevuld met futloze tennispartijtjes en sherry. Maar ooit was ze het mooiste meisje van de klas en kreeg ze haar eerste zoen in de zee bij Monterosso, van Antonio, haar 'bronzen godje', haar eerste liefde. Ik kom terug, belooft ze hem als de vakantie voorbij is. Een leven later lost ze die belofte eindelijk in.

Nog een opgave: noem zo veel mogelijk romans met als hoofdpersoon een vrouw van '…Lire la suite

In maart 2022 vindt de Boekenweek plaats. Het thema is: 'Eerste liefde'. Wie ten minste voor vijftien euro aan boeken besteedt tijdens die periode ontvangt het traditionele Boekweekgeschenk. Ditmaal een novelle van Ilja Leonard Pfeijffer (1968). Het boek verschijnt zowel in een Nederlandse als Friestalige editie. Uitgeversinformatie: 'Monterosso mon amour' is een verhaal over het belang van verhalen. En tegelijkertijd is het een ode aan de anonieme mensen die het literaire bedrijf draaiend houden, zoals boekhandelaren, bibliotheekmedewerkers en organisatoren van lezingen.