Livre
Néerlandais

De laatste vogel

Paul van Loon (auteur), Rick De Haas (auteur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Het is het jaar 2085. Er zijn bijna geen natuur en dieren meer op de wereld. Dan ontdekken Arend en zijn zusje Merel een kanarie! Maar ze zijn niet de enigen. AVI-E5. Vanaf ca. 9 jaar.
Niveau de lecture
AVI E5, AVI 6
Titre
De laatste vogel
Auteur
Paul van Loon 1955- Rick De Haas
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2008
51 p. : ill.
ISBN
9789027668783

Commentaires

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2085, in een wereld waarin geen natuur of dier meer te bekennen valt. Mensen verplaatsen zich met vervoermiddelen door de lucht. Wanneer Arend met zijn zus Merel op zijn nieuwe vliegfiets een tochtje maakt, ontdekt hij toch nog iets uit de ‘oude wereld’: een kanarie! Hij blijkt echter niet de enige te zijn die het vogeltje heeft opgemerkt, waarop een spannende achtervolging volgt. Deel uit de reeks 'Lees! met Paul van Loon'*. Modern sciencefictionverhaal met weinig diepgang, AVI-E5. Het wordt voorafgegaan door afbeeldingen die door de lezer in de tijd moeten worden geplaatst. Met enkele paginagrote afbeeldingen in zachte kleuren, die bepaalde tekstmomenten exact weergeven. Het omslag met een gekleurde illustratie die spanning opwekt, heeft een serie-uiterlijk en in een ronde uitsparing een portretje van de auteur; in een tweede uitsparing kan een eigen fotootje worden geplakt. Vanaf ca. 9 jaar.

De laatste vogel

Dit verhaal speelt zich af in het jaar 2085. In de wereld is er nergens nog natuur te bekennen: geen planten of dieren, helemaal niets meer. Mensen verplaatsen zich door de lucht. De vliegfiets is heel populair. We maken kennis met Arend en zijn zusje Merel. Arend wordt vandaag tien jaar en krijgt een vliegfiets cadeau. Arend is dolgelukkig: nu kan hij vliegen als een vogel. Arend blijft beweren dat hij ooit een vogel gezien heeft. Dat wordt door iedereen ontkend: er zijn geen vogels meer, het is onmogelijk … Maar als Arend een tochtje doet met zijn vliegfiets ontdekt hij een kanarie! En hij is niet de enige. Er zijn nog mensen die van het bestaan van de kanarie af weten. Arend besluit de kanarie te volgen en komt in een onontdekte wondere natuurwereld terecht … Dit verhaal werd in 1985 al uitgegeven. Ter gelegenheid van het 25-jarig schrijverschap van Paul van Loon brengt Zwijsen een reeks uit: Lees! met Paul van Loon. In deze serie zijn de beste boeken van de auteur samengebracht. D…Lire la suite

Suggestions