Livre
Néerlandais

Het slechte pad

Robert Galbraith (auteur), Sabine Mutsaers (traducteur)
Titre
Het slechte pad
Auteur
Robert Galbraith
Traducteur
Sabine Mutsaers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Career of evil
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2016
575 p.
Note
Robert Galbraith is een pseudoniem van J.K. Rowling
ISBN
9789022575970 (paperback)

Commentaires

Zeg het met een song

In de Classics 1000 van Radio 1 staat 'Don't fear the reaper' van de Amerikaanse hardrockgroep Blue Öyster Cult (BOC) op nummer 577. De sixtiesband is nog steeds actief, maar dit nummer is hun enige klassieker. 

Nu krijgt de groep opnieuw alle aandacht omdat Robert Galbraith, het pseudoniem waaronder J.K. Rowling al drie misdaadverhalen heeft geschreven, in Het slechte pad uit meer dan vijftig songs van de groep citeert. De gruwelijke moordenaar in het boek stuurt flarden teksten van BOC mee met ledematen die hij laat bezorgen aan Cormoran Strike en zijn assistente Robin Ellacott, de speurders in Galbraiths boeken. Strike zelf verloor een onderbeen toen hij vocht in Afghanistan. Nu is hij privédetective. Hij weet zeker dat hij de moordenaar kent en heeft een aantal valabele kandidaten. Onder hen is ook zijn stiefvader, een voormalige rockster die wordt verdacht van de moord op de moeder van Strike, ooit een bekende groupie. Veroordeeld werd hij echter nooit.

Er bestaat zoiets als je aangetrokken voelen tot mensen met een amputatie of een lichamelijk gebrek. Galbraith is niet de eerste die deze uitzonderlijke vorm van seksuele opwinding …Lire la suite

Privédetective Cormoran Strike en zijn assistente, de mooie Robin Ellacott, krijgen te maken met een bijzonder gewetenloze moordenaar, die het ook nog eens op hen persoonlijk heeft gemunt. De politie wordt ingeschakeld als Robin een doos met de gruwelijke inhoud van een afgehakt vrouwenbeen krijgt toegestuurd, maar Cormoran en Robin gaan ook zelf op onderzoek uit. De verdachten zijn mannen uit Cormorans verleden, die indertijd door Cormorans toedoen zijn opgepakt en nu weer vrij rondlopen. Het privéleven van de beide hoofdpersonen speelt ook een belangrijke rol in het verhaal. Zo twijfelt Robin sterk over haar aanstaande huwelijk met haar verloofde die jaloers is op haar betrokkenheid bij haar werk en haar baas. Het verhaal is uitstekend opgebouwd met steeds weer nieuwe, spannende wendingen. De hoofdpersonen zijn sympathiek en de secundaire personages worden overtuigend neergezet. Dit is het zelfstandig te lezen derde deel in een serie met detective Cormoran Strike. Robert Galbraith i…Lire la suite

À propos de Robert Galbraith

Robert Galbraith (aussi orthographié Caubraith) est un logicien écossais, né en 1483, mort à Édimbourg le 27 janvier 1544. Il est l'auteur du Quadrupertitum in oppositiones, conversiones, hypotheticas et modales.

Galbraith dialecticien

Membre des cercles de John Mair, Robert Galbraith encourage son maître à publier son traité de Logique vers 1506 et publie son ouvrage propre quelques années plus tard. Cet ouvrage en quatre parties sur les oppositions, les conversions et les propositions hypothétiques et modales, publié à Paris par Josse Bade en 1510, est réédité en 1516.

Galbraith affirme y avoir résolu tous les problèmes de dialectique. Un autre livre de lui, le Liber Caubraith, de nature juridique, n'a pas survécu, semble-t-il.

Professeur de droit romain au collège de Coqueret…En lire plus sur Wikipedia