Livre
Néerlandais

Juffrouw Pots

Tosca Menten (auteur), Geert Gratama (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
De vrienden Kaya (11) en Simon zijn buitenbeentjes op school, waar ze niets uitvoeren. Als ze een nieuwe, strenge juffrouw krijgen, worden ze wakker geschud uit hun winterslaap. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Schoolleven
Titre
Juffrouw Pots
Auteur
Tosca Menten
Dessinateur
Geert Gratama
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Van Goor, 2022 | Autres éditions
230 p.
ISBN
9789000382231 (hardback)

Commentaires

Kaya en Simon houden allebei een winterslaap: ze hebben besloten om geen enkele inspanning meer te doen en gewoon te niksen, aangezien ze toch nooit iets goed kunnen doen. Het leven gaat voor hen beiden dan ook zijn rustige gangetje, tot juffrouw Francien plots weggaat van hun school en vervangen wordt door juffrouw Pots. Vanaf het allereerste moment is het duidelijk dat het gedaan is met de pret. De nieuwe juf terroriseert de hele klas, en heeft het vooral gemunt op Simon. Nota bene op Simons verjaardag gaat juffrouw Pots echt te ver in haar gepest. Voor Kaya is het dan ook welletjes geweest en ze zint op wraak: ze wil juffrouw Pots van de school weg krijgen, en wel zo snel mogelijk. Samen met Simon probeert ze een plan te verzinnen, maar wanneer ze de hulp van de directeur willen inroepen, ontdekken ze dat juffrouw Pots hem chanteert met geheimen uit hun verleden. Bovendien blijkt dat er de laatste tijd wordt ingebroken in de huizen van leerlingen van juffrouw Pots. Volgens Kaya kan…Lire la suite
Een nieuwe editie van ‘Juffrouw Pots’. Voor Kaya en Simon zit alles tegen. Ze hebben het soort pech dat ze beter in winterslaap kunnen gaan, maar samen komen ze er wel doorheen. Totdat juffrouw Pots in hun klas komt en het afgelopen is met de rust. Ze moeten van dat afgrijselijke mens afkomen als ze weer door willen slapen. Maar dat blijkt een flinke klus als juffrouw Pots nog gemener is dan ze lijkt. In grappige stijl geschreven. Met gekleurde illustraties. Tosca Menten (Woerden, 1961) is een alom bekende Nederlandse schrijver, onderwijzer en jeugdauteur. Ze schreef meer dan veertig boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 10 jaar.