Alternatieve dienstverlening - corona

Fase A[spe] (enkel afhaaldienst op bestelling) en fase B[oon] (open op afspraak) zijn afgerond.
Halverwege juni vorig jaar gingen we een nieuwe fase in: fase C[arron].
Ondertussen loopt de vaccinatiecampagne op zijn einde en hebben we zicht op een volledige dienstverlening. Tijd om dus alweer verder te versoepelen richting de laatste, compleet normale fase: fase D[eflo]. We zijn er bijna.

update

Momenteel gelden in onze bibliotheek de volgende maatregelen:

Een mondmasker blijft verplicht in de bibliotheek voor iedereen vanaf 12 jaar. Enkel bij activiteiten met zittend publiek - buiten onze openingsuren - mag het masker af eens je neerzit.

Ook het handen ontsmetten blijft verplicht.

Het is niet langer nodig om een draagmandje te nemen. Ze zijn nog wel beschikbaar voor wie dat wenst.

De bib bezoeken kan zonder afspraak.

Materialen bestellen via het formulier op deze website kan nog tot en met 4 september. Nadien kan het reserveren van aanwezige materialen enkel nog via "mijn bibliotheek", tegen betaling van 0,50 EUR per materiaal, zoals voordien.

Je mag opnieuw aan tafeltjes gaan zitten. Tafels en stoelen mogen NIET verplaatst worden. Er is geen tijdslimiet meer (behalve de openingsuren natuurlijk). Let op: mondmaskers blijven verplicht tijdens je bibliotheekbezoek, ook als je zit.

De meest recente edities van tijdschriften zijn NIET MEER uitleenbaar. Je kan ze wel lezen in de leeszaal.

Catalogus is opnieuw ter plaatse raadpleegbaar.

Internet-pc's zijn beschikbaar (max. 2 uur per dag, max. 1 persoon per scherm).
Niet-leden kunnen van de internet-pc's gebruikmaken door middel van een dagticket. Hiervoor wordt, net als voordien, opnieuw 0,50 EUR aangerekend.

In de leeszaal is 1 pc beschikbaar voor afdruktaken in kleur, gebruik kaartlezer, ... (max. 1 persoon).

Er is opnieuw publieke WIFI beschikbaar. Gebruikte Wifi-ticketjes horen in de vuilbak, niet op de grond.

Materialen mogen opnieuw aan de balie worden ingeleverd.

Hou het gezond!