De warmste week :: Bib Willebroek steunt Wablieft.

Warm nieuws: de opbrengst van onze komende boekenverkoop (12/10 tot ...) gaat integraal naar Wablieft.

En wel hierom:

Warm nieuws: de opbrengst van onze komende boekenverkoop (12/10/2019 tot ...) gaat integraal naar Wablieft - Centrum voor Duidelijke Taal.
Waarom?

👉 1 op 5 Vlamingen heeft moeilijkheden om teksten te lezen.
👉 1 op 4 Vlamingen haakt af als lezen iets meer moeite kost.
👉 1 op 7 Vlamingen is laaggeletterd.

Zij hebben problemen met teksten lezen op papier en op websites, die vaak ook moeilijker zijn dan nodig.

Wablieft wil die problemen helpen aanpakken door enerzijds kranten en boeken in duidelijke taal aan te bieden, en anderzijds door mensen en organisaties te helpen met het maken van leesbare folders en websites. Als bibliotheek dragen wij graag een steentje bij.

☝️Onze boekenverkoop start tijdens onze verwendag (12 oktober 2019, tussen 9:30 en 14:00), maar deze keer zullen ook in de weken nadien nog een hoop boeken, cd's, dvd's, strips, ... te koop worden aangeboden (0,50 EUR/stuk).
Wij verwelkomen jullie dus graag. Bedankt!

Meer info over onze verwendag + boekenverkoop vind je hier:

#warmsteweek #wablieft #leesbevordering #geletterdheid #musicforlife #verwendag #boekenverkoop #dasWillebroek