Poëzieweek 2022

Op donderdag 27 januari 2022 is het gedichtendag, traditioneel de aftrap van de jaarlijkse poëzieweek in Vlaanderen en Nederland.
Ook in onze bibliotheek zullen we de poëzie weer in de kijker zetten.

pw2022

Om te beginnen werd onze poëziecollectie het afgelopen jaar (net als onze andere collectie-onderdelen) onder handen genomen. Gelukkig betekent dit niet enkel afvoer, maar zijn er vooral een boel nieuwe aanwinsten en "over het hoofd geziene" meesterwerkjes bijgekomen, zowel bij de volwassenen als op de jeugdafdeling. Zélfs bij de auteurstrips heeft er zich een "graphic poem" genesteld. Kom ze zeker ontdekken. We hebben voor het gemak ook een themastandje klaargezet om één en ander in de kijker te zetten. 

Daarnaast zijn onze puzzelpoëzie-doe-het-zelf-raamstickers terug. Bij uitlening van poëzie (volwassenen of jeugd) krijg je zo'n A3 stickervel mee naar huis (vergeet het niet te vragen, voor het geval we het zouden vergeten). We zouden het fantastisch vinden als je nadien een foto van je gepuzzelde gedicht met ons zou delen via mail of sociale media. De hashtags #puzzelpoëzie, #raamgedicht, #bibwillebroek en #daswillebroek helpen daarbij zeker om het onder onze ogen te brengen. De voorraad is wel beperkt, en op = op, dus wees er snel bij!

En dan is er uiteraard nog ons evenement: Gedichtendag, live in de bib!
Op donderdag 27 januari vieren we namelijk de poëzie tijdens een leuke voorstelling vol muziek, humor, ontroering en heel veel mooie woorden. Inschrijven kost 7 euro (3,5 als je een vrijetijdspas hebt) en kan via https://willebroek.bibliotheek.be/agenda/gedichtendag-live-de-bib

Oh, en hou tussendoor je ogen open voor poëtische tussendoortjes en andere kleinigheidjes.

Tot gauw!

 

raam

 

gedichtendag voorkant