Vernieuwde bib :: feedback gevraagd

Onze eerste zelfuitleentoestellen zijn ondertussen al een poosje in gebruik. Ook de vernieuwingen in de inrichting en plaatsing van onze collecties zijn al grotendeels in hun vorm gevallen. Tijd dus om ook langs deze weg even te polsen wat jullie vinden.

vraag

Even kort samengevat:

We zijn lang en intensief bezig geweest om al onze collectiematerialen (boeken, strips, cd's, dvd's, games, gezelschapsspellen, tijdschriften, ...) te voorzien van een specifieke RFID-tag en deze digitaal te "beschrijven" voor gebruik met de zelfuitleenbalie(s). Ruim 50.000 materialen werden op die manier één voor één verwerkt (de materialen uit het magazijn niet meegerekend).
Ondertussen zijn er twee zelfuitleenbalies in gebruik. Beide toestellen kunnen gebruikt worden voor zowel het uitlenen als innemen of verlengen van materialen. In de toekomst wordt in deze toestellen ook nog een betaalterminal geïnstalleerd.
Een derde meubel - de zogenaamde innamekast - om materialen in te leveren komt er ook nog aan.

Daarnaast zijn er ook wat vernieuwingen en veranderingen in onze inrichting doorgevoerd, net als in de plaatsing van verschillende collectie-onderdelen. Hierbij werd rekening gehouden met jullie opmerkingen en wensen uit voorafgaande bevragingen.

Door het verplaatsen van onze infobalie probeerden we veel meer ruimte te creëren. Deze balie werd voorlopig gerecycleerd uit onze vorige, grote balie. In de toekomst wordt deze vervangen door een op maat gemaakt exemplaar.

De meeste tijdschriften werden naar het gelijkvloers verhuisd, naar de ruimte met de grote, houten tafel. Deze (Willebroekse, op maat gemaakte) tafel is tevens voorzien van elektriciteit, om laptops en smartphones op aan te sluiten). Ook is gekozen voor veel planten om deze ruimte aan te kleden.

De cd's, dvd's en games zijn allemaal naar de eerste verdieping verhuisd. Ook de non-fictieboeken over kunst, architectuur, fotografie en muziek vind je nu in onze leeszaal. Omgekeerd is onze uitgebreide collectie reisgidsen nu te vinden op het gelijkvloers.

Het is even wennen, uiteraard. Daarom ook willen we graag weten wat jij er ondertussen van denkt, hoe het momenteel vlot, ...
Je feedback via onderstaand formulier is dus meer dan welkom!