Willebroek Boekstartgemeente!

Boekstart, een project van Iedereen Leest i.s.m. Kind en Gezin en de bibliotheek, wil ouders en hun kleine kinderen laten genieten van boeken.

boekstart1

Willebroek Boekstartgemeente!

Op 1 maart 2021 startte in Willebroek het project Boekstart.

Naast het thuis ontdekken en lezen van boeken willen we met het project Boekstart ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met de bibliotheek en haar aanbod.

Daarom krijgen Willebroekse kinderen van 6 en 15 maanden een Boekstartpakket. Het babypakket (6 maand), met hierin een eerste stoffen boekje, een groeimeter en een brochure met voorleestips voor baby’s, krijgen ze via het consultatiebureau van Kind en gezin.

Als de kinderen 15 maanden oud zijn krijgen ze een uitnodiging bij het consultatiebureau om in de bibliotheek Willebroek een peutertas op te halen met hierin twee boeken en een brochure vol informatie en voorleestips voor peuters.

 

Waarom Boekstart?

Kinderen die op jonge leeftijd kennis maken met boeken kunnen sneller lezen en zijn taalvaardiger. Niet enkel de taal- en leesontwikkeling kan je stimuleren door vroeg te starten met (voor)lezen, maar ook (voor)leesplezier en fantasie wordt geprikkeld. Boeken brengen je overal en weer terug!

Samen in boeken kijken en lezen, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes (samen) zingen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band tussen ouder en kind. Het is ‘kwaliteitstijd’ die goed is voor levenslange herinneringen aan geborgenheid.

 

Baby- en peuterhoek!

Er komt een uitbreiding van de collectie met kartonnen, bad- en knisperboekjes. Die zal ondergebracht worden in een hoek speciaal ingericht voor de allerkleinste kindjes tussen 0 en 2,5 jaar en hun ouders. Op die manier raken ook de kleinste kindjes vertrouwd met de bibliotheek en kan hun literaire ontdekkingstocht beginnen.

boekstart2

 

 

 

 

 

 

 

 

Even samenvatten?